Kontrola pristupa i Smart Home sustavi

Kontrola pristupa

Kontrola pristupa omogućuje ograničavanje i praćenje pristupa nekom objektu. U sustavima kontrole pristupa, korisnici moraju pokazati neki oblik akreditacije prije nego im je dozvoljen pristup. Akreditacije mogu biti raznih oblika, a najsigurnije su akreditacije koje se ne mogu prenijeti ili prekopirati.

Za autentifikaciju se mogu koristiti tri vrste akreditacije, PIN kod ili šifra, očitanja otiska prsta ili mrežnice oka, ID kartica ili ključevi.

Kako ID kartica ili ključevi mogu biti ukradeni i neovlaštena osoba može pristupiti Vašem objektu, ovo i nije najbolje rješenje za zaštitu objekta tj. da bude ugrađeno kao jedina zaštita. Uvijek je najbolje koristiti kombinacije više vrsta autentifikacija za što bolju zaštitu objekta ( npr. koristiti karticu za pristup štićenom objektu i PIN kod ili očitanje otiska prsta za potvrdu identiteta ).

Smart Home sustav

Smart Home sustav kombinira sve glavne funkcije objekta kao što su grijanje, rasvjeta, klimatizacija ili zasjenjenje u jedan povezani, kompletan i inteligentan sustav, što uvelike pomaže u smanjenju operativnih troškova, a u konačnici rezultira značajnom uštedom energije kao i brzu instalaciju. U Smart Home sustavu su svi uređaji povezani na zajedničku magistralnu liniju (2 žice) koja je instalirana paralelno s mrežnim krugom. Svaki uređaj može komunicirati sa svim ostalima. Kada dođe do aktivacije senzora, sustav izvršava željene naredbe i ostvaruje se ušteda. Sve se funkcije mogu neprestano parametrizirati i proširivati ​​bez naknadnih radovi i oštećenja zgrade.

Težimo savršenstvu u svemu što radimo.

Težimo savršenstvu u svemu što radimo.

Obratite nam se s povjerenjem i zaštitite svoju kuću ili poslovni prostor.