Vatrodojava, plinodojava i odimljavanje

Vatrodojava

Vatrodojava je sustav koji uz pomoć svojih komponenata samostalno očitava situaciju objekta kojeg štiti i u svakom trenutku javlja situaciju kako bi se omogućila pravovremena reakcija na mogući požar. Komponente vatrodojavnog sustava dojavljuju stanje požara, porast temperature i izvršavaju prema procjeni kontrolu otvaranja ili zatvaranja vrata, prozora, kupola, dizala i samo gašenje objekta.

Vatrodojavni sustav se sastoji od vatrodojavne centrale, javljača požara, signalizacije, te izvršnih modula.

Vatrodojavna centrala je glavna komponenta sustava i služi praćenju detektora i ulaznih elemenata kako bi pravovremeno dojavila vatrogasnoj službi i upravljala određenim izvršnim elementima.

Plinodojava

Plinodojava je često od životne važnosti zbog mogućnosti katastrofalnih događaja kao što su istjecanje plina i para. U raznim djelatnostima detektiranje eksplozivnih i otrovnih plinova je od neprocjenjive važnosti za zaštitu ljudi, imovine i okoliša. Sustavi plinodojave se primjenjuju u raznim područjima od naftne industrije, rudarstva i različitih proizvodnih objekata pa sve do ureda ili garaža. Sustavi plinodojave najčešće se koriste u plinskim kotlovnicama kako bi pravovremeno  detektirali i signalizirali istjecanje plina, te tako bi omogućili sprječavanje mogućeg štetnog događaja za ljude i objekt.

Odimljavanje

Sustavi odimljavanja kao što su GEZE RWA koji koriste motore i kontrolne sustave omogućuju sigurnu evakuaciju u opasnim situacijama. Smanjuju se štete na objektu i odgađa se širenje požara tako što se olakšava brzo i sustavno gašenje vatre. Također u kombinaciji sa sustavima zaokretnih vrata se omogućuje podešavanje količine ulaznog i izlaznog zraka

Težimo savršenstvu u svemu što radimo.

Težimo savršenstvu u svemu što radimo.

Obratite nam se s povjerenjem i zaštitite svoju kuću ili poslovni prostor.